Viktig för Jesus

Du är med i Jesus eget VIP-sällskap

Dom frågade Jesus om vem som var den mest betydelsefulla människan, om han fick bestämma. Då hämtade han ett barn och ställde det framför alla.

– Ingen kan bli viktigare eller bättre än det här barnet som ni ser tillsammans med mig, sa han. Där jag bestämmer är dom små viktigare än dom stora. Därför säger jag att barnen är dom viktigaste människorna som finns på hela jorden.
Hos min far i Himlen går barnens änglar före alla andra om de har något att berätta. Människor som leder bort barn från mig rapporteras direkt. För sånt tar min far personligt. Men den som hjälper ett barn, den hjälper min far i Himlen.

Där Jesus bestämmer blir man inte viktigare för att man blir äldre, för att man har en viss hudfärg, för att man är rik, för att man är pojke eller flicka. Alla barn är viktigast. För det har Jesus sagt.

Bara barn får vara med
När du känner dig liten och värdelös ska du tänka på vad ­Jesus sagt: Ingen i hela världen kan vara mer betydelsefull än du! Du är med i hans VIP-sällskap. (Sant)

Till dom vuxna sa han: – Bara den som blir som ett barn passar i Guds rike. Om Jesus fick bestämma, då skulle alla vara barn!

Läs mer i Bibeln
Han satte sig ner, kallade på de tolv och sade: ”Om någon vill vara den främste måste han bli den ringaste av alla och allas tjänare.” Så tog han ett barn och ställde det framför dem, lade armen om det och sade: ”Den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig.
Markusevangeliet kapitel 9 vers 33 till 37